maandag 8 november 2010

Konijn met gesmoorde rode kool en appelen












+ 1 konijn+ vers gemalen peper en zout
+ olijfolie+ boter
+ 150 gr gerookte spekreepjes+ 2 appelen geschild klokhuis
+ 1 ui, fijn gesnipperdverwijderd, in blokjes van 2.5cm
+ 1 flesje bruin bier 25cl+ 1 bokaal rode kool 680gr
+ 1 takje tijm+ 3 eetlepels balsamico

Bereidingswijze:
Bak de stukken konijn op een hoog vuur aan in boter in een pot.
Haal het vlees uit de pot. Bak de fijn gesnipperde ui en spekjes aan.
Voeg tijm toe en kruid met peper en zout. Leg de stukken konijn terug
in de pan. Giet er het flesje bruin bier bij, zet het deksel op de pot en laat
gedurende 50 minuten op een laag vuurtje stoven.

Verwarm ondertussen olijfolie in een pan, bak er het spek in, doe de
uitjes erbij en laat het enkele minuten met het deksel op de pan
garen. Doe de appel erbij, de rode kool, de balsamico, peper en
zout en roer alles goed door elkaar. Laat 50 minuten op een
laag vuurtje pruttelen met het deksel op de pan.
Roer regelmatig.

Serveer met gebakken aardappeltjes.

Geen opmerkingen: