maandag 8 november 2010

Bewaring van groenten en fruit

Wist je dat je bepaalde groenten en fruit best niet bij elkaar bewaart en dat de koelkast net voor een sneller rottingsproces kan zorgen?
In sommige groenten en fruitsoorten zit de stof ethyleen.
Dat rijpingshormoon zorgt niet alleen voor een egale rijping,
maar kan ook andere groenten en fruit, die gevoelig zijn voor deze stof,
sneller doen rotten.
Voedingsmiddelen die veel ethyleen bevatten zijn tomaten, appels en kiwi's. Koolsoorten, komkommer, broccoli, aubergines en champignons zijn dan weer erg gevoelig voor ethyleen en rotten extra snel wanneer ze in aanraking komen met ethyleen-groenten.
Bovendien blijken sommige groenten niet gebaat te zijn met een bewaring in de koelkast.
Ze gaan dan namelijk sneller bederven door de te lage temperatuur.
Groenten die je daarom best buiten de koelkast bewaart, zijn: tomaten, komkommer, aubergine, paprika en courgette.

Geen opmerkingen: