maandag 9 juni 2008

Intels ’Nehalem’ 20 to 50% sneller dan Core 2

09 juni 2008

Goed nieuws voor wie wacht op de opvolger van Intels Core 2. Volgens de eerste benchmarks is de processor met codenaam Nehalem twintig tot vijftig procent sneller dan zijn voorganger. Het stroomverbruik ligt gemiddeld tien procent hoger.
Hardwaresite Anantech kreeg op de Computex-beurs in Taiwan de kans om een Nehalem-systeem uitgebreid te testen. De processor klokte gemiddeld af op 2,66 Ghz, heeft vier kernen en bezit de hyperthreading-technologie die we al van de Pentium 4 kennen. In vergelijking met een 2,66 Ghz Core-2 Quad is de Nehalem 28 procent sneller voor het coderen naar het DivX-filmformaat. Voor het omzetten naar H.264 is de processor 48 procent sneller.
Bij 3D-rendering met POV-Ray en 3ds Max is de chip respectievelijk 36 en 40 procent sneller. Enkel bij de test met Cinebench-R10 blijft het voordeel beperkt tot twee procent, al wordt hier de hyperthreading niet benut.
De resultaten zijn een opvolger zeker waardig, al moet benadrukt worden dat ze voorwaardelijk zijn zolang de Nehalem nog niet verkoopklaar is. De quadcore op het 45-nanometer platform wordt verwacht voor het vierde kwartaal van dit jaar.

Geen opmerkingen: